Těstoviny se sýrovou omáčkou s medvědím česnekem a brokolicí
Recept (4 porce):
- 400g těstovin
- 200g chedaru
- 50g parmezánu
- 300g brokolice
- 30g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml mléka
- 3 lžičky sušeného medvědího česneku
- 1,5 lžičky sušeného česneku
- Sůl
- Pepř
- Muškátový oříšek
- Drcené chilli bez jader nebo kajenský pepř
Postup:
- Máslo rozpustíme v rendlíku, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku.
- Jíšku postupně zaléváme mlékem, pomalu, vždy důkladně rozmícháme aby nevznikly hrudky (kdyby Vám i tak vznikly, tak před přidáním sýra rozmixovat tyčovým mixérem).
- Necháme cca 30 minut provařit. Často mícháme, aby se omáčka nepřipálila.
- Z brokolice vykrojíme horní část růžiček, rozebereme na menší kousky a vaříme 2 minuty v osolené vodě.
- Následně zcedíme a dáme zchladit do studené vody.
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- Do provářené omáčky přidáme sýr a necháme rozpustit.
- Omáčku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a sušeným česnekem.
- Na závěr přidáme medvědí česnek a drcené chilli.
- Těstoviny zcedíme a následně smícháme s omáčkou. Na závěr vmícháme brokolici.
- Servírujeme v misce nebo hlubokém talíři.
Napsat komentář