Masové kuličky

Příprava: asi 1 hodina (reálně)

Na kuličky:
Olivový olej
Nasekanou cibulku
1 kousek česneku, rozmačkaný
Asi tak 500g hovězího, mletého
Čerstvé bylinky
Vejce, rozmíchané
Sůl a pepř

Na rajčatovou omáčku
Olivový olej
Nasekaná cibulka
1 dílek česneku, rozmačkaný
Nastrouhaná mozzarella
Hnědý cukr
Rajčata

+Těstoviny

  1. Na oleji osmažit cibulku a česnek
  2. V misce smíchat hovězí, bylinky, sůl, pepř a cibulku s česnekem, prohňácat do kuliček (lze pak uložit do ledničky)
  3. Na omáčku znovu osmažit cibulku s česnekem, rajčátka vyndáme z konzervy, nakrájíme a povaříme spolu s cibulí.
  4. Směs okořením, rajčátka nechám povařit asi 30 minut bez pokličky.
  5. Nakonec osmažím kuličky, podávat se špagetami a mozzarellou.