Italské rizoto s hráškem
- 320 g rýže
- 400 g čerstvého nebo zmraženého hrášku
- 80 g slaniny
- 50 g cibule
- 80 g másla
- 40 ml extra panenského olivového oleje
- hrst jemně sekané zelené petrželky
- 20 ml suchého bílého vína
- cca 750 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového bujonu) na podlévání rýže
- sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení
- 100 g parmazánu na ozdobu
1. Hrášek povařit a scedit. krátce povařte a sceďte. Bujon rozpustit v horké vodě, na másle a oleji osmažit cibulku se slaninou a petrželkou.
2. Přisypat nevařenou rýži, opražit (aby se zrníčka zatáhla).
3. Přilít víno, nechat odpařit. Přilít část vývaru, nechat rýži povařit, postupně vývar přilévat, aby nakonec byla rýže měkká a nezbyla v ní voda (cca 10-15 min.).
Napsat komentář