Batáty pečené v troubě

Ingredience

  • 2 větší batáty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička uzené papriky
  • špetka pepře

Postup

  1. Batáty dobře omyjte (klidně kartáčkem), osušte a i se slupkou nakrájejte na tenké hranolky.
  2. Hranolky z batátů promíchejte ve větší míse s olejem, solí, paprikou a pepřem.
  3. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Nakonec na chvíli zapečte pod grilem.

Měkká textura batátových hranolků je celkem příjemná a zajímavá změna. Pokud však milujete hranolky hlavně křupavé, obalte předem batáty v kukuřičném škrobu (asi dvě lžičky na 1 velký batát) a pak teprve v oleji a koření.