Batáty pečené v troubě
Ingredience
- 2 větší batáty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička uzené papriky
- špetka pepře
Postup
- Batáty dobře omyjte (klidně kartáčkem), osušte a i se slupkou nakrájejte na tenké hranolky.
- Hranolky z batátů promíchejte ve větší míse s olejem, solí, paprikou a pepřem.
- Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Nakonec na chvíli zapečte pod grilem.
Měkká textura batátových hranolků je celkem příjemná a zajímavá změna. Pokud však milujete hranolky hlavně křupavé, obalte předem batáty v kukuřičném škrobu (asi dvě lžičky na 1 velký batát) a pak teprve v oleji a koření.
Napsat komentář