Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem
Příprava 15 minut, vaření 10 minut, pro 4 osoby
200 g krátkých těstovin
mořský sůl a pepř
cca 200 g jahod, zbavených stopek a na plátky
70 g mladého (baby) špenátu
165 g kuřecích prsních řízků, pošírovaných a natrhaných/nakrájených na kostičky a opečených na pánvi
100 g sýra feta / balkánského sýra, rozdrobeného
2 hrsti opražených vlašských ořechů
čerstvá bazalka na ozdobU
NA ZÁLIVKU
130 g jahod, zbavených stopek a rozpůlených
1-2 lžíce balzamikového octa
80 ml panenského olivového oleje
1 lžíce medu
mořská sůl a pepř
- Těstoviny uvařit al dente, scedit, propláchnout studenou vodou a nechat vychladnout
- Rozmixovat jahody, přidat 1 lžící balzamikového octa, přidávat podle chuti, olivový olej a rozmixovat dohladka. Podle chuti osadit medem, osolit, opepřit.
- V míse promíchat jahody, špenát, těstoviny, kuřecí maso, sýr a ořechy. Prolít zálivkou, ozdobit a podávat.
Napsat komentář