Drobenkový koláč
Drobenka:
- 150 g másla
- 150 g cukru moučka
- 250 g polohrubé mouky
Náplň:
- 2 měkké tučné tvarohy ve vaničce, 250 g každý
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 50 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
Na formu:
- 250 g čerstvého ovoce po očištění
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hrubé mouky nebo strouhanky
Postup
- Vymazat formu, vysypat hrubou moukou. Troucha na 160 (horkovzduch)
- V míse smíchat tvaroh, vanilkový cukr. Přilévat mléko, pak vejce a cukr.
- Vytvořit drobenku, 2/3 do mísy, zbytek na posyp.
- Drobenku (po naběračkách) zalít náplní, položit ovoce, zasypat.
- Péct 45-50 min.
Napsat komentář