Drobenkový koláč

Drobenka:

  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 250 g polohrubé mouky

Náplň:

  • 2 měkké tučné tvarohy ve vaničce, 250 g každý
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 50 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr

Na formu:

  • 250 g čerstvého ovoce po očištění
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hrubé mouky nebo strouhanky

Postup

  1. Vymazat formu, vysypat hrubou moukou. Troucha na 160 (horkovzduch)
  2. V míse smíchat tvaroh, vanilkový cukr. Přilévat mléko, pak vejce a cukr.
  3. Vytvořit drobenku, 2/3 do mísy, zbytek na posyp.
  4. Drobenku (po naběračkách) zalít náplní, položit ovoce, zasypat.
  5. Péct 45-50 min.