Smetanové karbanátky s bramborovou kaší
Recept (2 porce)
- 400g mletého vepřového masa
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- 2 lžičky kmínu
- 3 lžičky majoránky
- 2 lžičky sušeného česneku
- Pepř
- Sůl
- 400g brambor varného typu C
- 40g másla
- Petrželka
- Olej na smažení
Postup
- Mleté maso smícháme s vejce, 60ml smetany, kořením a nasekanou petrželkou.
- Vše důkladně promícháme, aspoň 3 minuty, aby se vše krásně spojilo.
- Směs necháme 15 minut odpočinout.
- Brambory oloupeme a vaříme do měkka v osolené vodě.
- Z odpočinuté směsi tvaruje navlhčenenými rukami karbenátky vysoké cca 1,5cm.
- Ty vkládáme rovnou do pánve se středně rozpáleným olejem.
- Po vložení do pánve do každého karbenátku uděláme ve středu dolíček, aby po smažení nebyl ve středu vyboulený.
- Smažíme na středním plameni do lehce zlatova z obou stran.
- Poté klademe na plech a vložíme dopéct na 10 minut do trouby předehřáté na 170°C.
- Brambory zcedíme, rozšťoucháme a přidáme máslo.
- Metlou vymícháme do hladka.
- Poté přidáváme horkou smetanu do dosažení požadované hustoty.
- Na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
Napsat komentář