Müsli cheesecake do skleničky
Krém:
- 200g marcarpone
- 200ml smetany ke šlehání
- Kůra z jednoho citrónu
- Šťáva z jednoho citrónu
- 2 lžíce moučkového cukru
Dále:
- 150g müsli
- 100g marmelády
- Sušené ovoce na ozdobu
Postup:
- Mascarpone smícháme se smetanou. Není třeba šlehat, jen aby se vše spojilo do hladkého krému.
- Krém dochutíme citrónovou šťávou a kůrou, cukrem a promícháme.
- Krém by měl být relativně řídký, aby hezky pustil vlhkost do müsli. Já jej ještě lehce povolil asi 50ml mléka.
- Kdo chce může do krému ještě přidat vanilkový extrakt.
- Skleničky umyjeme a začneme postupně plnit.
- Na dno dáme trochu marmelády.
- Poté přijde vrstva müsli.
- Následuje vrstva krému, ten hezky rozetřeme až ke krajům sklenice.
- Dále trocha marmelády a další vrstva müsli.
- Zakončíme vrstvou krému, trochu marmelády a nahoru opět krém.
- Dozdobíme sušeným ovocem.
- Necháme nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
Napsat komentář