Müsli cheesecake do skleničky

Krém:

  • 200g marcarpone
  • 200ml smetany ke šlehání
  • Kůra z jednoho citrónu
  • Šťáva z jednoho citrónu
  • 2 lžíce moučkového cukru

Dále:

  • 150g müsli
  • 100g marmelády
  • Sušené ovoce na ozdobu

Postup:

  1. Mascarpone smícháme se smetanou. Není třeba šlehat, jen aby se vše spojilo do hladkého krému.
  2. Krém dochutíme citrónovou šťávou a kůrou, cukrem a promícháme.
  3. Krém by měl být relativně řídký, aby hezky pustil vlhkost do müsli. Já jej ještě lehce povolil asi 50ml mléka.
  4. Kdo chce může do krému ještě přidat vanilkový extrakt.
  5. Skleničky umyjeme a začneme postupně plnit.
  6. Na dno dáme trochu marmelády.
  7. Poté přijde vrstva müsli.
  8. Následuje vrstva krému, ten hezky rozetřeme až ke krajům sklenice.
  9. Dále trocha marmelády a další vrstva müsli.
  10. Zakončíme vrstvou krému, trochu marmelády a nahoru opět krém.
  11. Dozdobíme sušeným ovocem.
  12. Necháme nejlépe do druhého dne odležet v lednici.