Cibulačka

Ingredience

cibule 3 ks
velké, neloupané
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar hovězí 900 ml
z kostky, vychladlý
bobkový list 1 ks
toustový chleba
niva
na tousty
pepř špetka

Postup

1. Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.

2. Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.

3. Tousty dáme na plech a do horkovzdušné trouby. Počkáme, až se trochu opečou a začnou být křupavé. Potom na ně dáme nivu, troubu přepneme na grill a do hněda grilujeme (můžeme plech posunout na vyšší pozici v troubě.