Rančerský těstovinový salát

příprava 25 minut + vaření 8–10 minut + chlazení, 4 osoby

225 g krátkých těstovin
200 g konzerva čerstvých fazolí, scezená a propláchnutá
200 g konzerva cukrové kukuřice (zrn). scezená a propláchnutá
1 malá červený paprika na kostičky
1 malá červená cibule nadrobno
125 g krůtí šunky na kostičky
75 g čedaru na kostičky/nastrouhaného nahrubo
1 lžíce nadrobno nasekané petrželky
3 hrsti kukuřičných tortillových chipsů

NA ZÁLIVKU
60 ml dobrého kečupu
2 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce medu
1 lžíce třtinového cukru
špetka uzené mleté papriky
1/4 lžičky mleté sušené cibule
1/4 lžičky mletého sušeného česneku
worcesterská omáčka a citrónová omáčka podle chuti
mořská sůl a pepř

  1. Smíchejte přísady na zálivku, osolit, opepřit. Těstoviny uvařit al dente, scedit a nechat vychladnout
  2. Těstoviny smíchat se zálivkou, promíchat. Přidat vše ostatní kromě petrželky a lupínků.
  3. Nechat 15 minut chladit, posypat bylinkami a podávat s lupínky.